dilluns, 28 de maig del 2012

He començat el miniprojecte

Reflexions,

Ja he començat el miniprojecte i la veritat és que els nens han respost positivament amb relació a les activitats que hem començat (activació de coneixements previs en relació al què és la norma, i buscar a google el concepte de norma i discutir al voltant d'ell). En la primera sessió han participat amb ganes i els ha motivat molt el fet de plantejar-los que a més d'instaurar una nova normativa, aprendriem de les normes i la normativa amb les eines TIC. En aquesta primera sessió també hem parlat de recursos com ara el PowerPoint i l'Excel.

En el meu àmbit de treball duem a terme molts tipus d'activitats, si bé no en fem una programació tan exhaustiva i especificada com es duu en l'àmbit de l'ensenyament formal. La veritat és que és la primera vegada que aplico una activitat seguint aquest format i a banda d'agradar-me m'està semblant més profitós. Penso que és una manera d'optimitzar els resultats d'allò que fas ja que parteixes d'un esquema que contempla les diferents opcions. Tal i com treballem ara (duent a terme activitats amb un ordre però sense concretar massa els objectius) si treballem aspectes (hàbits socials, emocions, relació...) però d'una manera més global que de vegades dificulta l'assoliment d'uns objectius que són d'entrada força més difuminats.

La veritat és que estic veient que seria bo transformar la nostra pràctica i anar introduint el treball dins les assemblees amb una programació d'aquest tipus per tal d'anar més guiats. Caldria veure però com ho fem, ja que com poden verificar d'altres companys de l'aula que treballin en centres de menors, la gran mancança que tenim dins aquest àmbit és la manca de temps.

Per tant en aquest moment la meva reflexió va en el sentit que treballar dins el meu àmbit no formal seguint un esquema de programació provinent de l'àmbit d'ensenyament formal aporta rigorositat a les activitats que es duen terme. El dur a terme una activitat que és demandada pels infants afavoreix la motivació i implicació vers la tasca  a l'igual que la utilització de les TIC.

Ja us aniré informant de com evoluciona l'activitat,


Mercè

2 comentaris:

  1. Força interessant el miniprojecte que has iniciat i sembla que els resultats són molt engrescadors.


    Et felicito pel teu bloc, és molt clar visualment i anima a visitar-lo, també ric en contingut.
    Montse

    ResponElimina