dimarts, 12 de juny del 2012

Tercera sessió del miniprojecte

   Hola de nou!

El passat dia 6 de juny vaig dur a terme la tercera sessió del miniprojecte. vaig tornar a tenir problemes de disponibilitat dels nens per la qual cosa vaig partir el grup de treball en dos, tres nens van participar al matí, i els altres tres a la tarda.

La sessió segueix els continguts marcats per la tercera sessió en la fitxa disseny de l'activitat més el visionat dels vídeos 2, 3 i 4 que em van restar pendents en la sessió anterior.

La sessió també transcorre segons els paràmetres desitjats ja que els aprenents extreuen les reflexions que es pretenen del visionat dels diversos vídeos, poden associar el que ells proposen que ha de contenir una normativa, amb la normativa nova que se'ls presenta en format PowerPoint. Això facilita la seva interiorització i un sentiment major de pertinença envers la normativa (es legitima la nova normativa com una eina útil i necessària).

De tota manera és en aquesta sessió on em topo amb un primer punt feble de la fitxa disseny de l'activitat, en tant veig que sols el visionat del PowerPoint no els facilitarà la interiorització de la mateixa, per la qual cosa decideixo proporcionar a cada infant la nova normativa en format word per tal que la tinguin al seu abast i la puguin consultar quan els faci falta. Assumeixo que aquest ha estat un punt feble del'activitat que he dissenyat.

Superat aquest punt, les conclusions que extrec d'aquesta sessió és que es produeix un aprenentatge de tipus significatiu per part dels infants derivat tant de les mostres gràfiques com de les verbalitzacions dels nens que afavoreix la legitimació de la normativa com una eina per a la convivència.

A nivell personal he realitzat també un aprenentatge de tipus significatiu en tant he identificat un punt feble en la fitxa disseny inicial. He vivenciat també la importància de la implicació i la participació dels aprenents en el projecte per tal que es consideri propi, aspecte important tant cara la motivació dels aprenents com cara l'acceptació del què s'ha d'aprendre.

Per útlim us deixo una mostra gràfica del què m'han dit que ha de contenir una normativa:




Fins aviat,

Mercè

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada